Monet Goyon Automouche

mei2011
Monet Goyon Automouche, type GZA, bouwjaar 1930

Al een poosje hadden we hier en daar geïnformeerd naar een driewieler motorfiets, omdat het voor pa steeds moeilijker werd om op een tweewieler te rijden. In Canada, waar we 14 dagen bij een kennis mochten verblijven, hadden we op het internet al wat gezien. Deze driewielers worden niet zo vaak aangeboden en die aangeboden werden waren in Frankrijk of franstalig België te koop. En dat weerhield ons toch wel even. Totdat we in januari een telefoontje kregen uit België; een zeer goede vriend wist er een te koop staan! Wij zijn daar direct op ingesprongen en zo kwam het dat we met carnaval 2010 op weg waren naar België. Een vriendelijke dame verkocht de Automouche onder de voorwaarde dat we foto’s zouden sturen als hij klaar was. Nou dat was geen probleem.

Op het eerste gezicht leek de Automouche wat kleine reparaties te moeten ondergaan, maar toen pa er mee bezig ging, kwam hij toch wel meer onverwachte zaken tegen. Daarop had hij besloten de driewieler uit elkaar te halen en helemaal opnieuw op te gaan bouwen. Met behulp van vrienden en kennissen is dat gelukt. Vanwege zijn lichamelijke beperkingen heeft hij wel een elektrische startmotor geplaatst en is de starre achteras aangepast door één wiel los te laten lopen. Dat scheelt heel wat stuurwerk in de bochten! De tweede zitplaats is vervangen door een mand om toch wat mee te kunnen nemen onderweg.

Voor restauratiefoto’s en opbouw zie hieronder.

In 2011 was de Automouche zover om de eerste ritten mee te maken.  Ibbenbüren had de primeur. De eerste kinderziekten werden eruit gehaald. Kijk maar eens….